- English
- فارسی
Optimization of enzymatic interesterification of camel hump fat in supercritical carbon dioxide to produce cocoa butter analog
Abstract
استريفيكاسيون آنزيمي چربي كوهان شتر و تري استئارين در حضور آنزيم ليپوزيم TL IM در محيط دي اكسيد كربن فوق بحراني انجام شد. پنج متغير فشار، دما، مدت زمان، درصد آب و نسبت چربي كوهان شتر به تري استئارين مورد استفاده در سه سطح مختلف مورد بررسي قرار گرفتند تا بهترين شرايط براي تهيه شبه كره كاكائو مشخص شود. نتايج به دست آمده از واكنشهايي كه در شرايط مختلف متغيرها انجام شده و سپس با روش پاسخ سطح RSM بهينه سازي شد. نتایج نشان ميدهد كه همه متغيرهاي مورد بررسي بر ميزان تريگليسريدهاي اصلي تشكيل دهنده شبه كره كاكائو يعني POP، POS وSOS و در نتيجه راندمان آن مؤثر ميباشند، بطوری که فشار 10 مگاپاسكال، دماي 42 درجه سانتيگراد، مدت زمان واكنش 5/2 ساعت، ميزان آب 10 درصد وزن سوبسترا و نسبت 1 به 16/1 چربي كوهان شتر به تري استئارين، بهترين سطوح متغيرهاي مورد بررسي براي تهيه بهينه شبه كره كاكائو ميباشند.